Visa caseinfo +
  • Göteborgs Stad

  • Design

  • Utveckling

  • 2019

  • Älvrummet

Bakgrund

Älvrummet är ett för allmänheten öppet centrum som visar upp stadsplanering i centrala Göteborg. Ett besök här ger insikt i både framtida och pågående utvecklingsprojekt, såväl som möjligheten att delta i diskussioner, guidade turer, utställningar och mycket mer.

Mörkt läge

För att förmedla samma känsla som vid besök på platsen valde vi att gå över till den mörka sidan av webbdesign. Eftersom Älvrummet är en offentlig plats innebar detta vissa tillgänglighetsutmaningar (mer om detta senare). Den mörka bakgrunden i kontrast med det blå och orangea från Älvrummets grafiska manual skapar en intim och utställningslik känsla, precis som vid ett fysiskt besök! Vi använde konturen av Göteborgs ikoniska hamnar som ett grafiskt element för att bryta av sidan och skapa rymd.

Hög tillgänglighet

Göteborg är till för alla, och i detta projekt var det extra viktigt att besökare, oavsett begränsningar (vad gäller till exempel syn), skulle kunna ta del av siten. Vi lade därför mycket tid på tester och anpassningar för att göra sajten så tillgänglig som möjligt. I processen plockade vi upp ett och annat som vi definitivt kommer att lägga till i våra standardrutiner.